Trainingen

4 TIPS voor de verkoper

4
(1)

Tip 1. Focus

Waar ligt de finish? Een wedstrijd hardlopen zonder finish bestaat niet. Nouja in ieder geval niet dat ik weet. Het lijkt me namelijk een lastige wedstrijd. Wanneer heb je het gehaald en wanneer ben je de winnaar? Duidelijk doelen helpen om je focus scherp te stellen, te plannen hoe je het gaat behalen.

Tip 2. Oefen je suf!

Verkoopgesprekken kun je oefenen. Sterker; je moet ze oefenen. Zo creëer je een stevige basis waar je altijd op terug kunt vallen als een gesprek even niet loopt als verwacht. En nee een oefening is geen echt gesprek, maar dat maakt voor je brein niet uit. Je denkt en herhaalt daardoor legt je brein het vast. Tijdens voetbalwedstrijden zie je wel eens dat een speler, zonder na te denken, scoort vanuit een perfecte omhaal. De voetballer denkt er geen seconde over na. Zijn brein weet echter exact waar hij de bal, vanuit de omhaal moet raken, om de score. Dat lukt alleen door heel veel training en oefening.

Tip 2. Feedback vragen.

Deze is lastig! Terugkoppeling vragen aan collega’s en/of klanten. Als je weet wat je zwakke momenten in zijn dan zou je ze aanpakken toch? Logisch mooi dat er veel goed gaat en vier dat ook maar probeer vooral die zwakke momenten uit je verkoopgesprek te halen. Terugkoppeling van je collega’s is dus letterlijk goud waard want je gaat er meer door verkopen. Alleen je ego even uitschakelen.

Tip 3. Geef niet te snel op!

Een vasthoudende verkoper heeft altijd meer resultaat. Vanuit persoonlijke ervaringen kan ik je vertellen dat het echt zo is. De verkoper die steeds blijft bellen om een gesprek te plannen, maakt de grootste kans om werkelijk een gesprek te krijgen. Diegene die daar vaardig in zijn score bovenmatig veel! Ook omdat veel verkopers dit niet durven en vooral niet doen. Te vroeg opgeven is voor een verkoper geen optie.

Tip 4. Er geweldig uitzien.

Een verkoper moet zich gedragen als verkoper en kleden als verkoper. Dat hoeft niet altijd een kostuum of pak te zijn. Als het maar schoon en netjes is. Fris ruiken en zo. Klanten beoordelen onbewust de verkoper binnen enkele minuten. Het brein van de klant ziet alles en loopt alles na. Hoe betrouwbaar is deze verkoper? Het uiterlijk is voor het brein van de klant een belangrijke graadmeter voor vertrouwen. Kapotte schoenen of broek? Weg is het vertrouwen. PS. een automonteur mag er natuurlijk als automonteur uitzien. Een automonteur verkoop misschien zelfs wel eens een auto. Toch blijft het een automonteur. Een verkoper moet eruitzien als een verkoper. En niet als een automonteur.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?